Translate

20 sep. 2013

School | NE. Krantenbericht

Onrust bij het volk


Maandag 2 september 1789, te Nance
Het volk is woest, men is uitgehongerd en hierdoor sterven steeds meer mensen.
De baron doet hier echter niets aan. Hij is meedogenloos.


De baron heeft geen medelijden met het volk, er sterven steeds meer mensen van de honger en de kou. Zelfs als het volk in opstand komt, wat steeds vaker gebeurd, doet hij er niets aan. Laatst is er een groep naar het grote huis van de baron gegaan en eiste brood. Echter, het enige wat ze op de terugweg meegekregen hebben, zijn restjes uit de keuken.
Naar schijnt is de dochter van de baron gewond gevonden bij een huis van een van de pachters. Verder is er een mand met eten in het huis gevonden, wat een arme pachter nooit zou kunnen betalen. Zou dit betekenen dat de dochter van de baron zich verzet tegen haar vader? Volgens een anonieme bron is het antwoord ‘Ja’. De dochter van de
baron heeft al bij meerdere huizen manden met eten gebracht en heeft opstandse plannen besproken. Zo hebben heel veel mensen te horen gekregen dat ze zich kalm moeten houden, anders zouden ze niet lang meer te leven hebben. Er is spraken geweest van een bijl. Maar omdat dit te langzaam naar de baron zijn zin ging, wordt er zelfs gesproken over een guillotine.
Maar of deze opstandige tripjes van de dochter van de baron nou veel helpen tegen de waanzin van het volk? ‘Nee’ zegt een andere bron, ‘Dit alles vertelt ze alleen maar uit opdracht van haar vader’. Alle stress dat in men leeft heeft weer voor nog meer doden gezorgd. ‘Straks heeft de guillotine geen zin meer’, lacht de baron,’Maar uiteraard, je hebt er altijd nog mensen bij die zich zelf niet in de toom kunnen houden’.
Drijft het u ook tot waanzin? Of blijft u redelijk?
In de volgende editie leest u meer.

Uw plaatselijke verslaggever, Marit.           
       
      

Laatst hebben we bij Nederlands de opdracht gekregen om één van de vier opdrachten te kiezen wat allemaal over een stukje uit het boek 'de guillotine' van Simone van der Vlugt ging, daarbij stond ook dat je een stukje voor de 'krant' kon schrijven. Natuurlijk koos ik hiervoor. 

          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you all for your lovely comment! You've made my day <3