Translate

18 jun. 2014

Dag Van De Jonge Jury

14 April was het voor alle 2e klassen van HAVO, Atheneum en Gymnaium Dag Van De Jonge Jury. Op deze dag waren er allerlei workshops en kregen ze lezingen van schrijvers. Maar ook was er aan het eind een Meet&Greet met de schrijvers. Wil je een persoonlijk verslag? Lees dan snel verder!
Vandaag moesten we pas om 10.30 op school zijn, dat  betekent uiteraard: Uitslapen!
Eenmaal op school moesten we naar de Bovenbouw kantine voor de opening. Hier werd uitgelegd wat er vandaag precies ging gebeuren, in mijn geval:
    10.50  workshop: Dans; HipHop
    11.35  lezing: Marion van de Coolwijk
    12.20  workshop: Collage
    13.05  afluiting
    13.35  Meet&Greet


Natuurlijk waren er ook andere workshops, hiervoor kon je een week van tevoren opgeven, en deze leken mij het leukst :)

DANS - Gymzaal 2
Deze workshop werd door een leerling uit de bovenbouw gegeven die zelf ook buiten school dansles geeft. Het was en kort dansje maar wel erg leuk. De hele zaal stond vol, meiden én jongens, het was een gezelige boel met tussendoor een grapje hier en een grapje daar.

LEZING - Marion van de Coolwijk; Lokaal 2
De hele klas kwam weer bij elkaar om naar de lezing te luisteren (en kijken).
Vanaf het begin betrok ze iedereen erbij en vertelde onderandere dat schrijven eigenlijk heel saai en eenzaam is. De meeste schrijvers zitten namelik in een stille, soms donkere, kamer alsof je in een echt kantoor zit. Maar ze ze gaf de wannabe-writers onder ons ook hele leerzame tips. Ze vertelde dat zij altijd al las en zelf schreef. Ze is begonnen als juf op een basisschool en heeft dankzij haar leerlingen haar eerste boek uitgebracht.

COLLAGE - Lokaal 31
Ook deze workshop werd gegeven door een bovenbouw leerling.
in eerste instantie ga je ervan it dat het opzich wel makkelijk zou zijn, maar dan ga je plaatjes zoeken, en dan lukt het ineens niet meer. Wel heb ik geleerd dat het soms wel slim is om eerst dun een omtrek te maken zodat je weet wat je in moet vullen.

AFSLUITING - Bovenbouw kantine
Hier werd nog een keer doorgenomen hoe de dag gegaan was, kregen alle begeleiders van de workshops en schrijvers een bosje bloemen, en kregen we te horen welke schrijver er gewonnen had met de Jonge Jury op onze school: Mel Wallis de Vries.
Uiteindelijk kon ik het natuurlijk niet laten om de handtekeningen te vragen en HUN beste tips te vragen.
Aangepast van mijn stukje uit de Schoolkrant...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you all for your lovely comment! You've made my day <3