Translate

5 mrt. 2015

profielkeuze

Maart is alweer aangebroken. Op 17 maart moeten we onze profielkeuze aangeven. Eindelijk!


Aan het begin van het schooljaar was ik er nog hevig van overtuigd dat ik CM (Cultuur & Maatschappij) ging kiezen. CM bevat vooral talen en verplicht geschiedenis en aardrijkskunde.
Ook liet ik wiskunde vallen. Maar, wat als je niet goed bent in rekenen en er bij je vervolgopleiding geloot moet worden + een rekentoets verplicht is als je geen wiskunde gevolgd hebt? Tja, dan toch maar wiskunde, toch? Nu ben ik er achter gekomen dat economie best goed gaat. Dit heb ik een halfjaar gehad en heb het afgesloten met een 7.2  .  Best netjes toch? Ook zijn we naar een wegwijsdag geweest bij een hogeschool. Hier kon je je opgeven voor workshops. Ik ben voor de workshop Communicatie gegaan. Dit is precies wat ik (op dit moment) zoek! We werden begeleid door studenten uit het vierde jaar. Communicatie bevat journalistiek, webdesign, verschillende communicatie middelen, en nog veel meer. Een hele brede opleiding dus. En toch alles wat ik in mijn opleiding zoek :) Een van de studenten vertelde dat hij blij was dat hij economie heeft gehad op de middelbare school.
Dit heeft de uiteindelijke doorslag gegeven dat ik toch EM (Economie & Maatschappij) kies. Hierbij heb ik naast de vaste vakken, gekozen voor Aardrijkskunde en Duits. Verplicht bij EM zijn economie, geschiedenis en Wiskunde A.

Ik heb er zin in! Eindelijk kan ik doen wat ik wil gaan doen. En eindelijk ben ik een stap verder naar mijn vervolgopleiding!


2 opmerkingen:

  1. Ah wat fijn dat je al snel wist wat je wilde studeren! Ik had een combinatie van C&M en E&M en studeer nu commerciƫle economie maar dat had ik van te voren nog helemaaal niet bedacht haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo grappig hoe de mens van gedachte kan veranderen! Ik hoop dat je het naar je zin hebt met je opleiding :)

      Verwijderen

Thank you all for your lovely comment! You've made my day <3